mediteren

De Leraar: Shari Friedrichsen, senior faculteit en docent docent aan het Himalaya Instituut

De praktijk: Zandzak Ademhaling

De voordelen: Deze praktijk – een veerkrachtopbouwende vorm van ademtraining – verzacht de onbewuste beperkingen die je op je adem hebt gelegd door je gewoontes, angsten, verdriet en woede. Het helpt u ook uw middenrifspieren te versterken en het zenuwstelsel te verplaatsen van de gevechts-vliegvrije modus naar de ontspanningsmodus. Probeer het als u zich zorgen maakt. Of, nog beter, als dagelijkse oefening, zodat je in tijden van stress al diep ademhaalt en kalm kunt blijven.

Instructies: Leg een ademhalingskussen (of een vervangende prop, zoals een meditatiekussen of een zakje rijst van vijf pond) binnen handbereik. Ontspan in Savasana (Corpse Pose), laat uw adem een paar minuten door de neus stromen zonder te pauzeren.

Leg nu het kussen op het zachte deel van uw bovenbuik. Laat het gewicht organisch stijgen als u inademt en vallen als u uitademt. (Dit zal enige inspanning vergen, maar als u enige spanning voelt of als uw adem onregelmatig wordt, stop dan of gebruik een lichter gewicht).

Blijf enkele minuten op deze manier ademen, zodat uw adem geleidelijk aan diep, soepel en gelijkmatig wordt. Als u klaar bent, laat u het gewicht van uw buik glijden. Let nu op de vrijheid van uw adem.

Comments are disabled.