yoga

Lang zitten is voor de meeste mensen moeilijk, maar dat geldt vooral voor yogi’s. We hebben het natuurlijk niet over lang zitten in een comfortabele meditatiehouding. In feite geloven velen dat het hele doel van onze fysieke yogabeoefening (asana) is dat we kunnen zitten om te mediteren. Echter, zitten in een comfortabele stoel op een bolster in je woonkamer is heel anders dan urenlang in een oncomfortabele wachtruimte op het vliegveld zitten tot je aansluitende trans-Atlantische vlucht aankomt.

Dit gezegd zijnde, net zoals onze asana praktijk ons kan voorbereiden om te zitten om te mediteren, kan het ons ook voorbereiden om te zitten tijdens het reizen. Vergeet niet dat onze yogapraktijk niet beperkt hoeft te blijven tot een mat of een studio. Het kan met ons meereizen en is er wanneer we het het meest nodig hebben – vooral bij gate 50C!

Zie ook 9 Travel Hacks om u te helpen meer Zen te vinden (Echt waar!) op uw volgende vlucht.

De volgende volgorde is perfect om te oefenen tijdens een tussenstop is net zo essentieel geworden voor mijn reis als mijn toiletartikelen. De lengte van de tijd tussen de vluchten bepaalt hoe lang je in elke houding kunt blijven. Ik adviseer 10 keer te ademen bij een kortere tussenstop en 30 keer te ademen bij een langere tussenstop. Als uw vlucht vertraging oploopt, probeer dan een tweede (of derde!) keer door de reeks te lopen.

Ga dus op zoek naar een rustig hoekje bij de gate, doe je ruis onderdrukkende oortelefoons aan en probeer deze 5-positiereeks terwijl je wacht om aan je volgende avontuur te beginnen:

  • tussenstop, warrior 1 variatie
  • dolfijnhouding, variatie, tussenlanding
  • breedpootige voorwaartse vouw, layover
  • ondersteunde malasana, layover
  • tussenstop, splitsing

Warrior I (Virabhadrasana I), variatie

Deze variant van Warrior I is een complete tegenpool van het zitten op een vliegtuigstoel en het vechten voor je armsteun. Plaats je rechtervoet op een stoel of richel en richt je knie boven je enkel. Hou je linkervoet iets naar buiten voor stabiliteit. (Als u uw voorpoten omhoog houdt, wordt de heupflexor in uw achterdij geaccentueerd). Plaats uw handen achter uw rug en plaats uw vingers in elkaar, waarbij u uw voorste schouders naar achteren trekt om uw borst te openen. Als het comfortabel is op uw nek, neem dan uw hoofd naar achteren en kijk omhoog. Blijf hier 10 keer ademen en wissel dan van kant.

Comments are disabled.